Sałatka z wołowiną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 957
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego
- 400 g polędwicy wołowej
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki majonezu
- 2 kiszone ogórki
- 2 marchewki
- 2 czerwone papryka konserwowe
- 1 bagietka
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i odsączyć z wody. Paprykę konserwową odsączyć z zalewy. Polędwicę wołową pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości. Po ugotowaniu mięso odcedzić, pokroić drobno i wyłożyć do miski. Ziemniaki oraz marchewkę przełożyć razem do kolejnego rondla, zalać wodą tak, aby składniki nie wystawały i ugotować ze skórką do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaki z marchewką odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa w misce. Ogórki kiszone pokroić drobno i dodać do składników w misce. Dodać do tego pokruszoną na drobne kawałki bagietkę oraz pokrojoną na małe kawałki paprykę konserwową. Całość doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, dodać do tego majonez wymieszać, wyłożyć na talerz i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)