Burger wegetariański
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3427
Składniki:
- 4 plastry żółtego sera
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 bułki do burgera
- 2 liście czerwonej sałaty
- 2 łyżki musztardy majonezowej
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Bułki przekroić w poprzek, lekko podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, spód położyć na talerz. Na bułkę wyłożyć liść sałaty. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić pokrojoną w krążki cebulę, zeszklić i wyłożyć na sałatę. Bakłażana pokroić w krążki, paprykę przekroić na połowy i pozbawić nasion, a cukinię pokroić w plastry. Wszystkie warzywa przełożyć na rozgrzaną patelnię, oprószyć pieprzem oraz solą, nakryć plastrami sera żółtego i smażyć do czasu, aż ser zacznie się rozpływać. Następnie całość przełożyć na cebulę, wyłożyć 1 łyżkę musztardy majonezowej i nakryć górną częścią bułki.
Komentarze (0)