Burger wegetariański

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3427
Burger wegetariański
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 plastry żółtego sera
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 bułki do burgera
  • 2 liście czerwonej sałaty
  • 2 łyżki musztardy majonezowej
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Bułki przekroić w poprzek, lekko podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, spód położyć na talerz. Na bułkę wyłożyć liść sałaty. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić pokrojoną w krążki cebulę, zeszklić i wyłożyć na sałatę. Bakłażana pokroić w krążki, paprykę przekroić na połowy i pozbawić nasion, a cukinię pokroić w plastry. Wszystkie warzywa przełożyć na rozgrzaną patelnię, oprószyć pieprzem oraz solą, nakryć plastrami sera żółtego i smażyć do czasu, aż ser zacznie się rozpływać. Następnie całość przełożyć na cebulę, wyłożyć 1 łyżkę musztardy majonezowej i nakryć górną częścią bułki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów