Burger po turecku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2805
Składniki:
- 40 g wędzonego boczku w plastrach
- 15dag sera Cheddar
- 6 długich parówek cielęcych
- 2 zwykłe bułki
- 1 czerwona papryka
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Bułki pokroić w podłużne plastry. Paprykę umyć, pozbawić nasion i pokroić w plastry. Następnie po jednej parowce przełożyć na talerz. Parówki z obu stron obłożyć serem cheddar, pokrojoną bułką i papryką. Na każdą ze stron dodać po jednej parówce i całość poprzekładać plastrami wędzonego boczku. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami, oprószyć pieprzem solą i przełożyć na tackę grillowa. Przygotowana potrawa powinna przypominać wyglądem małego żółwia. Całość piec na rozpalonym grillu do czasu, aż mięso się przyrumieni. Wtedy ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz.
Komentarze (1)
Po pierwsze - parowki w burgerze?
Po drugie Turcy nie jadaja WIEPRZOWINY!!!