Burger po turecku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2603
Burger po turecku
fot. jasonlam / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego boczku w plastrach
  • 15dag sera Cheddar
  • 6 długich parówek cielęcych
  • 2 zwykłe bułki
  • 1 czerwona papryka
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Bułki pokroić w podłużne plastry. Paprykę umyć, pozbawić nasion i pokroić w plastry. Następnie po jednej parowce przełożyć na talerz. Parówki z obu stron obłożyć serem cheddar, pokrojoną bułką i papryką. Na każdą ze stron dodać po jednej parówce i całość poprzekładać plastrami wędzonego boczku. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami, oprószyć pieprzem solą i przełożyć na tackę grillowa. Przygotowana potrawa powinna przypominać wyglądem małego żółwia. Całość piec na rozpalonym grillu do czasu, aż mięso się przyrumieni. Wtedy ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz.

Komentarze (1)

Po pierwsze - parowki w burgerze?
Po drugie Turcy nie jadaja WIEPRZOWINY!!!

Podobne przepisy

Więcej przepisów