Kawa po turecku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5441
Kawa po  turecku
fot. Bertil Videt / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 6 łyżek kawy mielonej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 szklanki wody
  • pół laski wanilii

Opis przygotowania:

Wanilię posiekać drobno i utrzeć na miazgę, dodając niewielką ilość cukru pudru. Kawę wymieszać z kakao, pozostałym cukrem pudrem i utartą wanilią. Całość dobrze wymieszać i zalać wrzątkiem. Zalaną kawę przykryć pokrywką i zagotować. Po zagotowaniu nalać do małych filiżanek i podawać gorącą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów