Buraczki smażone z jogurtem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1332
Buraczki smażone z jogurtem
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 2 żółte ćwikłowe buraczki
  • olej do głębokiego smażenia
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Buraczki oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Potem oprószyć je szczyptą soli i smażyć w mocno rozgrzanym głębokim oleju do miękkości na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Jogurt grecki przełożyć go szprycy i wycisnąć go na usmażone wcześniej buraczki. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów