Buraczki smażone z jogurtem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1332
Składniki:
- 400 ml jogurtu greckiego
- 2 żółte ćwikłowe buraczki
- olej do głębokiego smażenia
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Buraczki oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Następnie buraczki obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Potem oprószyć je szczyptą soli i smażyć w mocno rozgrzanym głębokim oleju do miękkości na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Jogurt grecki przełożyć go szprycy i wycisnąć go na usmażone wcześniej buraczki. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)