Buraczki smażone
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4364
Składniki:
- 1,5 kg buraczków ćwikłowych równej wielkości
- 300 g śmietany
- 35 g cebuli
- 25 g cebuli aromatycznej
- 10 g masła
- sól
Opis przygotowania:
Buraczki umyć, osuszyć i upiec w piekarniku w łupinach w temperaturze do 180 stopni. Po upieczeniu obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebule obrać pokroić w plastry i lekko podsmażyć na maśle, a cebulę aromatyczną obrać i pokroić w drobną kostkę. Do podsmażonej cebuli dodać buraczki, doprawić sola i smażyć przez 10 minut. Usmażone przełożyć na małe talerzyki, polać śmietaną i posypać cebula aromatyczną. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)