Buraczki smażone

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4364

Składniki:

  • 1,5 kg buraczków ćwikłowych równej wielkości
  • 300 g śmietany
  • 35 g cebuli
  • 25 g cebuli aromatycznej
  • 10 g masła
  • sól

Opis przygotowania:

Buraczki umyć, osuszyć i upiec w piekarniku w łupinach w temperaturze do 180 stopni. Po upieczeniu obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebule obrać pokroić w plastry i lekko podsmażyć na maśle, a cebulę aromatyczną obrać i pokroić w drobną kostkę. Do podsmażonej cebuli dodać buraczki, doprawić sola i smażyć przez 10 minut. Usmażone przełożyć na małe talerzyki, polać śmietaną i posypać cebula aromatyczną. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów