Udka w polewie miodowej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2692
Udka w polewie miodowej

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Myjemy udka i osuszamy. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy miodem i octem winnym na jednolitą mieszaninę. Smarujemy udka. Rozgrzewamy olej na patelni. Pieczemy udka pod przykryciem na patelni. Aby się zrumieniły odkrywamy pod sam koniec patelnię. Udka też możemy piec w piekarniku.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów