Bułki z miodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2517
Składniki:
- 1140 g mąki
- 430 g cukru pudru
- 400 g miodu naturalnego
- 300 g mocnej esencji herbacianej
- 120 g oleju
- 5 g sody
- 4 g cynamony
- 1 jajko
Opis przygotowania:
Miód wlać do głębszego naczynia, dodać esencję herbaty i dobrze wymieszać. Stale mieszając dodać do tego cukier puder, olej, sodę, cynamon, mąkę i wyrobić z wszystkich produktów ciasto. Z ciasta uformować około 10 bułek i posmarować je jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody. Bułki przełożyć na blachę, wstawić do piekarnika o temperaturze 160 stopni i piec przez 20 minut. Gotowe podawać do spożycia jak przestygną.
Komentarze (0)