Bułki z jajkiem, tuńczykiem i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1704
Bułki z jajkiem, tuńczykiem i warzywami
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 30 g wędzonego tuńczyka
  • 6 pomidorków cherry
  • 4 zielone szparagi
  • 2 bułki zwykle
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki pokroić na kawałki, z czego 1 łyżkę pokrojonych pozostawić, a resztę wyłożyć na talerz. Kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do pomidorków na talerzu wraz z przekrojonymi na połówki bułkami. Jajka wbić na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i wymieszać z pokrojonym na kawałki wędzonym tuńczykiem oraz pozostawioną łyżką pokrojonych pomidorków. Następnie składniki doprawić do smaku solą oraz pieprzem, ponownie wymieszać i smażyć do ścięcia się jaj. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na przekrojone bułki. Szparagi zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni i zrumienić na nim ugotowane szparagi. Zrumienione dodać do całości. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów