Bułki z jajkiem, tuńczykiem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1856
Składniki:
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 30 g wędzonego tuńczyka
- 6 pomidorków cherry
- 4 zielone szparagi
- 2 bułki zwykle
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki pokroić na kawałki, z czego 1 łyżkę pokrojonych pozostawić, a resztę wyłożyć na talerz. Kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do pomidorków na talerzu wraz z przekrojonymi na połówki bułkami. Jajka wbić na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i wymieszać z pokrojonym na kawałki wędzonym tuńczykiem oraz pozostawioną łyżką pokrojonych pomidorków. Następnie składniki doprawić do smaku solą oraz pieprzem, ponownie wymieszać i smażyć do ścięcia się jaj. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na przekrojone bułki. Szparagi zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni i zrumienić na nim ugotowane szparagi. Zrumienione dodać do całości. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)