Bułki zapiekane z serem, jajkiem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 997
Składniki:
- 200 g startego sera Gouda
- 2 bułki zwykłe
- 2 pomidory
- 2 jajka
- sól
- świeży tymianek do dekoracji
Opis przygotowania:
Pomidory oraz tymianek umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić cienkie plastry. Bułki przekroić w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Do wydrążonych bułek dodać pokrojone wcześniej pomidory i posypać je startym serem. Wbić do tego jajko i doprawić do smaku szczyptą soli. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować świeżym tymiankiem.
Komentarze (0)