
Bułki z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2477

Składniki:
- 8 zwykłych bułek
- 4 jajka
- 4 plastry sera żółtego
- 2 jogurty jabłkowe
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Opis przygotowania:
Bułki przekroić w poprzek, nałożyć na nie plastry sera żółtego, przełożyć na patelnie, nakryć pokrywką i smażyć bez tłuszczu do roztopienia sera. Następnie przełożyć je na talerz. Wbić jajka na patelnię bez tłuszczu, doprawić solą oraz pieprzem. Kiedy się zetną należy przełożyć je na ser. Jogurt jabłkowy wyłożyć na jajka i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)