Bulion z kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1546
Bulion z kurczakiem
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 7oo ml bulionu warzywnego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 arkusze papieru ryżowego
  • 1 chiński brokuł
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Brokuł oraz piersi z kurczaka umyć i osączyć z wody. Brokuła pokroić na kawałki. Piersi kurczaka pokroić na małe kawałki. Papier ryżowy pokroić w plastry o szerokości 2 cm. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Dodać do niego pokrojone mięso oraz brokuła. Składniki zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu białego i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, dodać do tego pokrojone wcześniej arkusze papieru ryżowego, wlać sos sojowy, dokładnie wymieszać i gotować do miękkości papieru. Wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów