Bulion z kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1546
Składniki:
- 7oo ml bulionu warzywnego
- 2 piersi z kurczaka
- 2 arkusze papieru ryżowego
- 1 chiński brokuł
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Brokuł oraz piersi z kurczaka umyć i osączyć z wody. Brokuła pokroić na kawałki. Piersi kurczaka pokroić na małe kawałki. Papier ryżowy pokroić w plastry o szerokości 2 cm. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Dodać do niego pokrojone mięso oraz brokuła. Składniki zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu białego i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, dodać do tego pokrojone wcześniej arkusze papieru ryżowego, wlać sos sojowy, dokładnie wymieszać i gotować do miękkości papieru. Wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.
Komentarze (0)