Bruschetta z majonezem, krewetkami i winogronem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2724
Składniki:
- 100 g krewetek mrożonych
- 50 g winogron ciemnych
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 bagietka
- 1 cała limonka
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić w kostkę. Bagietkę pokroić na kromki. Majonez zmieszać z krewetkami, sokiem z limonki oraz winogronem, doprawić do smaku pieprzem i solą, a następnie dokładnie wymieszać. Limonkę umyć, osączyć z wody i pokroić w plastry. Wymieszane składniki przełożyć na pokrojoną bagietkę, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 350 stopni i piec przez 5 minut. Gotowe wyciągnąć, posypać pokrojonym szczypiorkiem i udekorować plastrami limonki.
Komentarze (1)
nie wyobrażam sobie pieczonego majonezu z krewetkami... bleeh