Brownie z awokado
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3899
Składniki:
- 200 g cukru
- 200 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 100 g mąki
- 100 g cukru pudru
- 15 g tłuczonych orzechów włoskich
- 4 jajka
- 2 awokado
- szczypta soli
- 1 arkusz papieru do pieczenia
Opis przygotowania:
Awokado umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę i zmiksować miąższ z cukrem pudrem. Czekoladę oraz masło pokroić drobno i razem rozpuścić na jednolitą masę na małym ogniu. Jajka wbić do miski, następnie zmiksować z cukrem, mąką i szczyptą soli, po czym dodać do rozpuszczonego masła z czekoladą i razem zmiksować. Do zmiksowanych składników wsypać tłuczone orzechy włoskie i dokładnie wymieszać. Następnie całość przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez 15 minut. Gotowe wyciągnąć, przestudzić i nałożyć na nie zmiksowane awokado z cukrem pudrem.
Komentarze (0)