Brokuł z marchewką, musztardą i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1577
Składniki:
- 25 g wędzonego boczku w plastrach
- 2 marchewki
- 1 brokuł
- 1 łyżka musztardy chrzanowe
- 1 łyżka oleju
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wymieszać go z musztardą Dijon. Wymieszane składniki przełożyć do miski. Następnie marchew obrać ze skóry, pokroić w talarki i przełożyć ją na mocno rozgrzany olej na patelni. Marchew smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym dodać do niej plastry wędzonego boczku. Oba składniki wymieszać i smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)