Brokuł z marchewką, musztardą i boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1423
Brokuł z marchewką, musztardą i boczkiem
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 g wędzonego boczku w plastrach
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka musztardy chrzanowe
  • 1 łyżka oleju
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wymieszać go z musztardą Dijon. Wymieszane składniki przełożyć do miski. Następnie marchew obrać ze skóry, pokroić w talarki i przełożyć ją na mocno rozgrzany olej na patelni. Marchew smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym dodać do niej plastry wędzonego boczku. Oba składniki wymieszać i smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów