Boczek z cykorią i kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1341
Składniki:
- 400 g kukurydzy w zalewie
- 30 g wędzonego boczku
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona cykoria
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Cykorię umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Boczek wędzony pokroić w kostkę. Czosnek obrać ze skóry i pokroić na drobne kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Następnie pokrojony boczek wraz z czosnkiem przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojoną cykorię i osączoną z zalewy kukurydzę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)