Boczek z cykorią i kukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1341
Boczek z cykorią i kukurydzą
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 30 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cykoria
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Cykorię umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Boczek wędzony pokroić w kostkę. Czosnek obrać ze skóry i pokroić na drobne kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Następnie pokrojony boczek wraz z czosnkiem przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojoną cykorię i osączoną z zalewy kukurydzę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów