Biszkopty z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1730
Składniki:
- 250 g serka twarogowego
- 1 gotowy spód do ciasta (biszkopt)
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki czerwonej
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Spód do ciasta przekroić w poprzek, po czym kieliszkiem wyciąć w nim krążki. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć, osączyć z wody, posiekać drobno i połączyć z pokrojoną cebulą. Dodać do tego ser twarogowy, mieloną paprykę, doprawić do smaku szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki nałożyć na wycięte krążki biszkoptowe i nakryć kolejnymi, wyciętymi krążkami ciasta.
Komentarze (0)