Biszkopt z mąki kukurydzianej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5306

Składniki:

  • 8 dag mąki kukurydzianej
  • 12 dag cukru
  • 4 jajka
  • 3 krople olejku waniliowego
  • margaryna do wysmarowania formy
  • bułka tarta do wysypania formy

Opis przygotowania:

Formę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Utrzeć żółtka z cukrem, ubić pianę. Do utartych żółtych dodać pianę, przesianą mąkę i olejek waniliowy. Lekko wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Piec w dobrze nagranym piekarniku.

Autor: olka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów