Suflet z mąki kukurydzianej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: trudne
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2660
Składniki:
- 20 dkg mąki kukurydzianej
- 3/4 l mleka
- 12 dkg pikantnego twarogowego sera
- 5 dkg masła
- 3 jajka
- pół łyżki proszku do pieczenia sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mąkę zalać wrzącym mlekiem, dodać sól, pieprz i gotować, aż do całkowitego wchłonięcia płynu. Masa zacznie odchodzić od ścianek. Zdjąć z ognia, dodać masło, rozmącone żółtka i utarty ser.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą. Wysmarować formę masłem, przełożyć do niej całość i piec w mocno nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą. Wysmarować formę masłem, przełożyć do niej całość i piec w mocno nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut.
Komentarze (0)