Babka ucierana z mąki kukurydzianej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4831
Składniki:
- 12 dag mąki kukurydzianej
- 4 dag masła lub margaryny
- 6 dag cukru
- 5 dag mleka
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- wanilia
- skórka cytrynowa
- grysik kukurydziany do wysypania formy
- margaryna do wysmarowania formy
Opis przygotowania:
Formę wysmarować margaryną i wysypać grysikiem kukurydzianym. Utrzeć masło z cukrem i żółtkami, ubić pianę. Połączyć utartą masę z pianą, dodając przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wanilią i skórką z cytryny. Dodać mleko i lekko wymieszać. Przełożyć do przygotowanej wcześniej formy i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Komentarze (0)