Bigos z papryką
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 3394
Składniki:
- 1 kg kiełbasy
- 1,5 kg włoskiej kapusty
- cebula
- 3 marchewki
- 1 l bulionu z kostki
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 zielone papryki
- sól
- pieprz ziołowy
- majeranek
- 3 łyzki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyzki posiekanego koperku
Opis przygotowania:
1.Warzywa oczyszczamy i myjemy.Marchewki ścieramy na tarce o duzych oczkach.Kapustę szatkujemy.Z papryk usuwamy gniazda nasienne.Miąższ wraz z cebulą i kełbasą kroimy w małą kostkę.
2.Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę.Doprawiamy i gotujemy do miękkości.Posypujemy zieleniną.
2.Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę.Doprawiamy i gotujemy do miękkości.Posypujemy zieleniną.
Komentarze (0)