Kiełbasa biała w cieście francuskim

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1804
Kiełbasa biała w cieście francuskim
fot. roland / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 6 pęt białej kiełbasy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i wysmarować oliwą z oliwek. Następnie oprószyć je suszonym majerankiem oraz sezamem. Kiełbasę białą pozbawić końcówek i zawinąć ją w ciasto ze składnikami. Całość przełożyć do formy do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec do czasu, aż kiełbasa się przyrumieni. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.

0 komenatrzy

Podobne przepisy