Bekon z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1901
Składniki:
- 500 ml marchwi konserwowej
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 20 g wędzonego bekonu w plastrach
- 4 jajka kurze
- 4 jajka przepiórcze
- 4 kiszone ogórki
- 1 cebula
- 1 łyżka mielonej, ostrej, czerwonej papryki
- 1 łyżka majonezu
- natka zielonej pietruszki
- pieprz świeżo zmielony
- sol
Opis przygotowania:
Bekon przełożyć na talerz. Marchew oraz kukurydzę osączyć z zalewy i zmieszać ze sobą. Dodać do tego kiszone ogórki pokrojone w drobną kostkę i cebulę. Wszystko wymieszać i przełożyć na bekon. Jajka przepiórcze wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, posolić i kiedy się zetną, dodać do potrawy. Jajka kurze zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, dodać do całości i oprószyć mieloną papryką czerwoną. Dodać majonez i zielona natkę pietruszki. Gotową potrawę posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)