Bataty z serem i miodem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2870
Bataty z serem i miodem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 g sera żółtego w plastrach
  • 1 kg ziemniaków batatów
  • 1 słoiczek miodu lipowego
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki umyć, osączyć z wody, rozciąć lekko wierzch, posolić i przełożyć na blachę do pieczenia. Następnie nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, włożyć ziemniaki i piec do miękkości. Pod koniec pieczenia w miejsce przecięcia włożyć plastry sera żółtego i kiedy ser zacznie się roztapiać, wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Gorące ziemniaki polać miodem lipowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów