Baranina z warzywami i makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2814
Baranina z warzywami i makaronem
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g mostka baraniego bez kości
  • 30 g makaronu wstążki
  • 20 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 żółte patisony
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Patisony pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w grubą kostkę. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, pokroić na kawałki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Mięso umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry, po czym oprószyć je pieprzem oraz solą i zrumienić na rozgrzanym oleju. Do zrumienionego mięsa dodać pokrojoną cebulę, patisony, paprykę oraz ugotowana wcześniej fasolkę szparagową. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i dodać do makaronu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów