Baranina z warzywami i makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3063
Składniki:
- 40 g mostka baraniego bez kości
- 30 g makaronu wstążki
- 20 g zielonej fasolki szparagowej
- 4 łyżki oleju
- 2 żółte patisony
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Patisony pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w grubą kostkę. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, pokroić na kawałki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Mięso umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry, po czym oprószyć je pieprzem oraz solą i zrumienić na rozgrzanym oleju. Do zrumienionego mięsa dodać pokrojoną cebulę, patisony, paprykę oraz ugotowana wcześniej fasolkę szparagową. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i dodać do makaronu.
Komentarze (0)