Bakłażan zapiekany z ananasem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3430
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 puszka ananasa w kostce w zalewie
- 1 łyżka sezamu
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 liście natki pietruszki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Bakłażana umyć, osączyć z wody, przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ, zostawiając miseczki. Miąższ pokroić w dużą kostkę i oprószyć szczyptą soli. Dodać do niego osączonego z zalewy ananasa w kostce, dokładnie wymieszać i wypełnić wydrążone miseczki. Następnie napełnione wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Upieczonego bakłażana przełożyć na talerz, polać syropem klonowym, posypać sezamem i udekorować natką pietruszki.
Komentarze (0)