Bakłażan zapiekany z ananasem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3430
Bakłażan zapiekany z ananasem
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 puszka ananasa w kostce w zalewie
  • 1 łyżka sezamu
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 liście natki pietruszki
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Bakłażana umyć, osączyć z wody, przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ, zostawiając miseczki. Miąższ pokroić w dużą kostkę i oprószyć szczyptą soli. Dodać do niego osączonego z zalewy ananasa w kostce, dokładnie wymieszać i wypełnić wydrążone miseczki. Następnie napełnione wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Upieczonego bakłażana przełożyć na talerz, polać syropem klonowym, posypać sezamem i udekorować natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów