Bakłażan zapiekany z ananasem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 634
Składniki:
- 400 g ananasów w zalewie (krążki)
- 2 bakłażany
- 2 łyżki tłuczonych, łuskanych orzechów laskowych
- 2 łyżki łuskanych nasion granatu
- sól
Opis przygotowania:
Bakłażany umyć, odsączyć z wody i pokroić je w cienkie, podłużne plastry o grubości 1 cm. Następnie oprószyć je szczyptą soli i osuszyć na papierowym ręczniku. Ananasy odsączyć z zalewy i zawinąć w nie osączone wcześniej ananasy. Całość spiąć małymi wykałaczkami, przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i posypać tłuczonymi orzechami laskowymi. Wstawić wszystko do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż bakłażany zaczną się kurczyć. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić i posypać łuskanymi nasionami granatu.
Komentarze (0)