Bakłażan grillowany z papryką i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3285
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 bakłażan
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
- folia aluminiowa
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Bakłażana obrać ze skóry i pokroić w plastry, a cebulę pokroić na ćwiartki. Pokrojone warzywa przełożyć na folię aluminiową, skropić oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozpalonym grillu. Następnie przełożyć na talerz i posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze (0)