Bakewell pudding
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1154
Składniki:
- 350 g mrożonego ciasta francuskiego
- 250 g dżemu truskawkowego
- 100 g mielonych migdałów
- 4 białka jaj
- 4 łyżki roztopionego masła
- 2 łyżki cukru pudru
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić i każdą jego warstwę wysmarować roztopionym masłem. Następnie białka ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę, po czym do ubitej piany wsypać mielone migdały i dokładnie rozmieszać. Rozmieszanymi składnikami wysmarować posmarowane masłem ciasto. Wszystko nałożyć na siebie warstwami, docisnąć i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Górną warstwę wysmarować dżemem truskawkowym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Składniki piec na złoty kolor, a gotowe wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Komentarze (0)