Bakewell pudding

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1154

Składniki:

  • 350 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 250 g dżemu truskawkowego
  • 100 g mielonych migdałów
  • 4 białka jaj
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 2 łyżki cukru pudru

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i każdą jego warstwę wysmarować roztopionym masłem. Następnie białka ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę, po czym do ubitej piany wsypać mielone migdały i dokładnie rozmieszać. Rozmieszanymi składnikami wysmarować posmarowane masłem ciasto. Wszystko nałożyć na siebie warstwami, docisnąć i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Górną warstwę wysmarować dżemem truskawkowym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Składniki piec na złoty kolor, a gotowe wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów