Patata Bravas

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2538
Patata Bravas
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki sosu czosnkowego
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 0,5 łyżeczki przypraw do ziemniaków
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą i pokroić je na duże kawałki. Pokrojone ziemniaki oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do ziemniaków i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na złoty kolor, po czym osaczyć z tłuszczu i przełożyć na wysmarowany keczupem talerz. Dodać do tego sos czosnkowy, a całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów