Patata Bravas
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2538
Składniki:
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki sosu czosnkowego
- 0,5 kg ziemniaków
- 0,5 łyżeczki przypraw do ziemniaków
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą i pokroić je na duże kawałki. Pokrojone ziemniaki oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do ziemniaków i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na złoty kolor, po czym osaczyć z tłuszczu i przełożyć na wysmarowany keczupem talerz. Dodać do tego sos czosnkowy, a całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)