Bacalao al Pil Pil

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2818
Bacalao al Pil Pil
fot. jlastras / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z dorsza
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz filety rybne umyć i osaczyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zrumienić go na rozgrzanym maśle na patelni. Do zrumienionego czosnku wlać oliwę z oliwek, wymieszać oraz dodać do tego filety z dorsza oprószone pieprzem i solą oraz całą paprykę chili i smażyć przez 4 minuty. Po tym czasie wszystko zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i zagotować na średnim ogniu. Następnie wszystko ściągnąć z ognia, przelać na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów