Bacalao al Pil Pil
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3030
Składniki:
- 300 g filetów z dorsza
- 5 ząbków czosnku
- 2 zielone papryki chili
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz filety rybne umyć i osaczyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zrumienić go na rozgrzanym maśle na patelni. Do zrumienionego czosnku wlać oliwę z oliwek, wymieszać oraz dodać do tego filety z dorsza oprószone pieprzem i solą oraz całą paprykę chili i smażyć przez 4 minuty. Po tym czasie wszystko zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i zagotować na średnim ogniu. Następnie wszystko ściągnąć z ognia, przelać na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)