Babeczki sernikowe z borówkmai
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1092
Składniki:
- 200 krakersów
- 2 łyżki rozpuszczonego masła
- Masa sernikowa:
- 600 g twarogu sernikowego
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 szklanka borówek amerykańskich
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
Opis przygotowania:
Borówki umyć, odsączyć z wody, przełożyć je do miksera i zmiksować na jednolitą masę.
Przygotować spód: krakersy połamać na drobne kawałeczki i przełożyć do miski. Wlać do nich rozpuszczone masło, wymieszać i wyłożyć tym spody foremek do pieczenia.
Przygotować masę sernikową: twaróg sernikowy przełożyć do miski. Wbić do niego jajka, wlać ekstrakt waniliowy, wsypać cukier, skórkę cytrynową i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie przełożyć ją do foremek z przygotowanym wcześniej spodem z krakersów. Całość polać zmiksowanymi borówkami amerykańskimi.
Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec około 40-45 minut.
Przygotować spód: krakersy połamać na drobne kawałeczki i przełożyć do miski. Wlać do nich rozpuszczone masło, wymieszać i wyłożyć tym spody foremek do pieczenia.
Przygotować masę sernikową: twaróg sernikowy przełożyć do miski. Wbić do niego jajka, wlać ekstrakt waniliowy, wsypać cukier, skórkę cytrynową i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie przełożyć ją do foremek z przygotowanym wcześniej spodem z krakersów. Całość polać zmiksowanymi borówkami amerykańskimi.
Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec około 40-45 minut.
Komentarze (0)