Poblano z fasolą i jogurtem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1858
Składniki:
- 400 g białej fasoli w zalewie
- 100 ml jogurtu greckiego
- 2 zielone papryki poblano
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki suszonego oregano
- sól
- pieprz czarny
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i osączona z zalewy białą fasolę. Składniki oprószyć pieprzem, solą oraz oregano i smażyć prze 2 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Całość polać jogurtem greckim.
Komentarze (0)