Awokado z anchois
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5336
Składniki:
- 100 g marynowanych anchois
- 8 pomidorów koktajlowych
- 2 dojrzałe owoce awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka liści sałaty rzymskiej
- cukier, sól, pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Awokado podzielić na połowy, usunąć pestkę i każdą część bardzo delikatnie obrać ze skórki. Następnie awokado ułożyć na liściach sałaty i włożyć do środka kilka filetów anchois. Pomidory koktajlowe pokroić na połówki i ułożyć na talerzu. Sok z cytryny wymieszać dokładnie z cukrem, solą i pieprzem i polać nim danie bezpośrednio przed podaniem.
Komentarze (0)