Awokado z anchois

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5143

Składniki:

  • 100 g marynowanych anchois
  • 8 pomidorów koktajlowych
  • 2 dojrzałe owoce awokado
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • cukier, sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Awokado podzielić na połowy, usunąć pestkę i każdą część bardzo delikatnie obrać ze skórki. Następnie awokado ułożyć na liściach sałaty i włożyć do środka kilka filetów anchois. Pomidory koktajlowe pokroić na połówki i ułożyć na talerzu. Sok z cytryny wymieszać dokładnie z cukrem, solą i pieprzem i polać nim danie bezpośrednio przed podaniem.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów