Awokado panierowane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1720
Składniki:
- 4 dojrzałe awokado
- 1,5 szklanki mleka kokosowego
- 1,5 szklanki bułki tartej
- 0,5 łyżeczki mielonego, białego pieprzu
- szczypta soli
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Awokado umyć, pozbawić pestek, a miąższ pokroić w ćwiartki i przełożyć go do miski. Pokrojone awokado zalać mlekiem kokosowym. Bułkę tartą przesypać do miski i wymieszać ją ze szczyptą soli oraz mielonym pieprzem białym. Awokado osączyć z nadmiaru mleka i posypać je wymieszanymi wcześniej składnikami. Całość włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć do miski.
Komentarze (0)