Awokado panierowane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1720
Awokado panierowane
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 dojrzałe awokado
  • 1,5 szklanki mleka kokosowego
  • 1,5 szklanki bułki tartej
  • 0,5 łyżeczki mielonego, białego pieprzu
  • szczypta soli
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Awokado umyć, pozbawić pestek, a miąższ pokroić w ćwiartki i przełożyć go do miski. Pokrojone awokado zalać mlekiem kokosowym. Bułkę tartą przesypać do miski i wymieszać ją ze szczyptą soli oraz mielonym pieprzem białym. Awokado osączyć z nadmiaru mleka i posypać je wymieszanymi wcześniej składnikami. Całość włożyć do mocno rozgrzanego oleju na patelni i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów