Zupa z wołowiny i warzyw w chlebie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4189
Składniki:
- 200 g wołowiny bez kości
- 10 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 okrągłe chlebki
- 2 pomidory
- 2 ziemniaki
- 2 ogórki zielone
- 2 marchewki
- 2 łyżki oleju
- 1,5 l wody
- 1 cebula
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz mięso dokładnie umyć i osaczyć z wody. Marchew pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do marchwi. Fasolę pozbawić końcówek i pokroić na kawałki. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju w garnku. Następnie dodać do tego mięso, oprószyć solą oraz pieprzem, majerankiem, tymiankiem i zrumienić. Zrumienione składniki zalać wodą, dodać do tego pokrojoną marchew, ziemniaki, fasolę i gotować do miękkości składników. W połowie gotowania dodać do tego pokrojone pomidory, doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Chleb przeciąć w górnej części, po czym wydrążyć w nim środek i przełożyć na talerz. Zagotowaną zupę przelać do wydrążonego chleba. Całość udekorować plastrami pokrojonego ogórka.
Komentarze (0)