Zupa z wołowiny i warzyw w chlebie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3895
Zupa z wołowiny i warzyw w chlebie
fot. sashafatcat / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g wołowiny bez kości
  • 10 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 okrągłe chlebki
  • 2 pomidory
  • 2 ziemniaki
  • 2 ogórki zielone
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 l wody
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa oraz mięso dokładnie umyć i osaczyć z wody. Marchew pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do marchwi. Fasolę pozbawić końcówek i pokroić na kawałki. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju w garnku. Następnie dodać do tego mięso, oprószyć solą oraz pieprzem, majerankiem, tymiankiem i zrumienić. Zrumienione składniki zalać wodą, dodać do tego pokrojoną marchew, ziemniaki, fasolę i gotować do miękkości składników. W połowie gotowania dodać do tego pokrojone pomidory, doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Chleb przeciąć w górnej części, po czym wydrążyć w nim środek i przełożyć na talerz. Zagotowaną zupę przelać do wydrążonego chleba. Całość udekorować plastrami pokrojonego ogórka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów