Zupa z soczewicy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1823

Składniki:

  • 1,5 l rosołu wołowego z kostki
  • 15 dkg suszonej soczewicy
  • 5 dkg masła
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • szczypta suszonej mięty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Soczewicę wypłukać i namoczyć przez 4 godziny. Namoczona przecedzić i zalać rosołem, gotować do czasu, aż będzie miękka. Cebulę obrać pokroić drobno i przysmażyć na maśle i dodać do zupy. Całość doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki i szczyptą suszonej mięty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy