Zupa-krem z czerwonej soczewicy
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1833
Składniki:
- *0.5l bulionu warzywnego/drobiowego (żadne kostki, taki bulion przygotowujemy sami!)
- *1/2 szklanki soczewicy czerwonej (suchej, nie ugotowanej)
- *1 cebula
- *1 marchewka
- *1 pietruszka
Opis przygotowania:
Do bulionu dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz cebulę (kroimy w dowolny ulubiony sposób i tak wszystko potem zblendujemy). Gotujemy do miękkości warzyw po czym dodajemy opłukaną soczewicę. Gotując, pilnujemy aby soczewica nie wchłonęła całego wywaru. Gdy soczewica będzie miękka zupa gotowa jest do zblendowania. I gotowe! ;)
Komentarze (0)