Zupa z owocow morza, warzyw i grzybów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1731
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego
- 200 g mrożonych kalmarów
- 200 g mrożonych krewetek
- 6 małych pieczarek
- 6 strączków zielonego groszku
- 1 ćwiartka włoskiej kapusty
- 1 marchewka
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Kapustę włoską pokroić na małe kawałki. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Marchew obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kalmary oraz krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na małe kawałki. Następnie do rondla wrzucić pokrojoną wcześniej marchew, kalmary i krewetki. Składniki zalać bulionem warzywnym i gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojoną kapustę włoską i pieczarki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i gotować do miękkości składników. Kiedy zmiękną, wrzucić do tego strączki zielonego groszku, gotować jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia i przelać na talerz.
Komentarze (0)