Rolada z ogórków i owoców morza w sosie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1722
Rolada z ogórków i owoców morza w sosie
fot. moonlightbulb / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów wędzonego łososia
  • 300 g filetów wędzonego tuńczyka
  • 20 g czerwonego kawioru
  • 4 zielone ogórki
  • Na sos pomidorowy:
  • 200 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Opis przygotowania:

Ogórki umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Dwa ogórki pokroić w podłużne ćwiartki, a dwa pozostałe na 2 cm kawałki i wydrążyć w nich środki. Filety rybne pokroić na kawałki i wyłożyć nimi wydrążone środki ogórków. Całość przełożyć na talerz i posypać czerwonym kawiorem.

Przygotować sos pomidorowy: czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku wlać bulion warzywny, dodać przecier pomidorowy, po czym doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i szybko zagotować. Zagotowany lekko przestudzić i przelać do składników na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów