Rolada z ogórków i owoców morza w sosie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1722
Składniki:
- 300 g filetów wędzonego łososia
- 300 g filetów wędzonego tuńczyka
- 20 g czerwonego kawioru
- 4 zielone ogórki
- Na sos pomidorowy:
- 200 ml bulionu warzywnego z kostki
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka oleju
- 1 ząbek czosnku
- sól
Opis przygotowania:
Ogórki umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Dwa ogórki pokroić w podłużne ćwiartki, a dwa pozostałe na 2 cm kawałki i wydrążyć w nich środki. Filety rybne pokroić na kawałki i wyłożyć nimi wydrążone środki ogórków. Całość przełożyć na talerz i posypać czerwonym kawiorem.
Przygotować sos pomidorowy: czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku wlać bulion warzywny, dodać przecier pomidorowy, po czym doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i szybko zagotować. Zagotowany lekko przestudzić i przelać do składników na talerzu.
Przygotować sos pomidorowy: czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku wlać bulion warzywny, dodać przecier pomidorowy, po czym doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i szybko zagotować. Zagotowany lekko przestudzić i przelać do składników na talerzu.
Komentarze (0)