Koktajl z owoców morza

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2323
Koktajl z owoców morza
fot. pointnshoot / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie krewetek w zalewie do 200 g
  • 1 opakowanie ośmiornic w zalewie do 200 g
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 plastry limonki
  • 2 krewetki
  • sok z 1 limonki
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wymieszać ze sobą krewetki i ośmiornice. Dodać do tego pieprz, sok z 1 limonki i pokrojona drobno cebulę. Wszystko dobrze wymieszać i przelać do pucharków koktajlowych. Na wierzch ułożyć awokado, wylać keczup i posypać liśćmi kolendry. Przed podaniem, brzeg pucharka udekorować krewetką i plastrem limonki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy