Koktajl z owoców morza
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4131
Składniki:
- 1 opakowanie krewetek w zalewie do 200 g
- 1 opakowanie ośmiornic w zalewie do 200 g
- 1 awokado
- 1 cebula
- 2 łyżki keczupu
- 2 plastry limonki
- 2 krewetki
- sok z 1 limonki
- pieprz
Opis przygotowania:
Wymieszać ze sobą krewetki i ośmiornice. Dodać do tego pieprz, sok z 1 limonki i pokrojona drobno cebulę. Wszystko dobrze wymieszać i przelać do pucharków koktajlowych. Na wierzch ułożyć awokado, wylać keczup i posypać liśćmi kolendry. Przed podaniem, brzeg pucharka udekorować krewetką i plastrem limonki.
Komentarze (0)