Zupa z marchewki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3283
Składniki:
- 500 g marchewki
- 1,2 l rosołu lub wywaru z jarzyn
- 1 duża cebula
- 2 łyżki masła
- cukier
- sól
Opis przygotowania:
Marchewkę obierz, opłucz, pokrój na cienkie plasterki, obgotuj we wrzątku (ok, 5 minut), osącz i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj grubo pokrojoną cebulę i sól. Zalej rosołem i gotuj przez 25 minut na małym ogniu. Przetrzyj przez sito, dopraw solą, cukrem i raz zagotuj. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Zupę możesz zrobić również z marchewki upieczonej i przetartej przez sito.
Zupę możesz zrobić również z marchewki upieczonej i przetartej przez sito.
Komentarze (0)