Pingwin z oliwek i marchewki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5043
Pingwin z oliwek i marchewki
fot. tres.jolie / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 20 szt czarnych oliwek w zalewie
  • 2 marchewki
  • 1 opakowanie sera Almette
  • 1 opakowanie małych wykałaczek

Opis przygotowania:

Oliwki osączyć z zalewy. Połowę z nich naciąć nożem w poprzek, tworząc trójkątne wycięcia. W drugiej połowie wykonać małym nożykiem otworki na nosy. Marchewki umyć i osączyć z wody. Część marchewek pokroić w krążki i wyciąć w nich nożem stopki pingwina. Wycięte części posłużą za nosy, które należy wcisnąć w otwory oliwek. Na wykałaczki nabić krążki marchewek (nogi), następnie oliwki z wycięciem trójkątnym, a na końcu oliwki z kawałkami marchewki. Na oliwki z wycięciami trójkątnymi nałożyć ser Almette.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów