Pingwin z oliwek i marchewki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5310
Składniki:
- 20 szt czarnych oliwek w zalewie
- 2 marchewki
- 1 opakowanie sera Almette
- 1 opakowanie małych wykałaczek
Opis przygotowania:
Oliwki osączyć z zalewy. Połowę z nich naciąć nożem w poprzek, tworząc trójkątne wycięcia. W drugiej połowie wykonać małym nożykiem otworki na nosy. Marchewki umyć i osączyć z wody. Część marchewek pokroić w krążki i wyciąć w nich nożem stopki pingwina. Wycięte części posłużą za nosy, które należy wcisnąć w otwory oliwek. Na wykałaczki nabić krążki marchewek (nogi), następnie oliwki z wycięciem trójkątnym, a na końcu oliwki z kawałkami marchewki. Na oliwki z wycięciami trójkątnymi nałożyć ser Almette.
Komentarze (0)