Zupa z kurczaka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1691
Zupa z kurczaka
fot. The Gifted Photographer / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 udka kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 0,7 l wody
  • sól
  • pieprz
  • natka selera

Opis przygotowania:

Warzywa i kurczaka umyć. Następnie udka włożyć do dużego garnka i zalać 0,7 l wody. Dodać kostkę bulionową, przekrojoną (ale nie obieraną) na połowy cebulę oraz pokrojoną na kawałki marchew. Całość doprawić do smaku pieprzem solą i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania wrzucić natkę selera i ściągnąć z ognia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów