Zupa z jajkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1372
Składniki:
- 600 ml bulionu drobiowego z kostki
- 3 jajka
- 2 cm świeżego imbiru
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek oraz imbir umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Imbir obrać ze skóry i pokroić na małe kawałeczki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojony wcześniej imbir i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Następnie wlać do tego bulion drobiowy i doprowadzić do wrzenia. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę kukurydzianą, roztrzepać widelcem i wlewać stopniowo do rondla z bulionem. Dokładnie wymieszać, po czym całość doprawić do smaku szczyptą soli, ponownie wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i przelać do miski. Gotową zupę posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)