Zupa wietnamska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2686
Zupa wietnamska
fot. Augapfel / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g makaronu ryżowego
  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 owoc granaty
  • 6 pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 1 kostka warzywka
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • pęczek kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć na talerze. Wlać do garnka 1 l wody. Dodać do niej kostkę warzywną, pokrojoną na kawałki marchew i cebulę. Całość gotować do miękkości jarzyn. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Przesmażone przełożyć na makaron. Makaron z pieczarkami zalać gorącym bulionem z warzywami. Na olej ze smażonych pieczarek wrzucić liście kapusty i smażyć na rumiany kolor. Usmażone dodać do rosołu. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem, owocami granatu i pokrojoną kolendrą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów