Zupa wietnamska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2686
Składniki:
- 400 g makaronu ryżowego
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 owoc granaty
- 6 pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 1 kostka warzywka
- 1 cebula
- 1 marchew
- pęczek kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć na talerze. Wlać do garnka 1 l wody. Dodać do niej kostkę warzywną, pokrojoną na kawałki marchew i cebulę. Całość gotować do miękkości jarzyn. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Przesmażone przełożyć na makaron. Makaron z pieczarkami zalać gorącym bulionem z warzywami. Na olej ze smażonych pieczarek wrzucić liście kapusty i smażyć na rumiany kolor. Usmażone dodać do rosołu. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem, owocami granatu i pokrojoną kolendrą.
Komentarze (0)