Zupa węgierska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4123
Składniki:
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 1 papryka chili
- 10 dag słoniny wędzonej
- 10 dag parówek
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1/2 kg ziemniaków
- 1 łyżka mąki
- 1,5 litra bulionu
Opis przygotowania:
Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać warzywa pokrojone w kostkę wraz z cebulą i paprykami. Wszystko obrumienić i oprószyć mąką. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w krążki parówki.
Podawać gorącą, posypaną zieloną pietruszką.
Podawać gorącą, posypaną zieloną pietruszką.
Komentarze (0)