Sałatka warzywna z kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1238
Składniki:
- 100 g białej kukurydzy w zalewie
- 4 łodygi selera naciowego
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 główka sałaty
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Łodygi selera oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Łodygi selera pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry i zeszklić ją na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone wcześniej łodygi selera. Oba składniki zalać sosem sojowym, wymieszać i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z patelni i dodać do kukurydzy w misce. Następnie piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tk, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić je w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać, wyłożyć na talerz i podawać razem z sałatą.
Komentarze (0)