Zupa warzywna z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2536
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka białej fasoli
- 15 g fasoli szparagowej
- 20 g żółtego sera w kawałku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 laska selera naciowego
- 1 łyżeczka ostrej papryki chili
- 1 kostka warzywna
- 1 awokado
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 marchewki
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 3 pomidory
- maggi
- sól
- pieprz
- natka kolendry
Opis przygotowania:
W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić do niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i zeszklić. Dodać do tego pokrojoną laskę selera naciowego, kostkę warzywną, fasolę szparagową, czarną i białą, kukurydzę oraz marchew. Zalać 1,5 l wody i zagotować. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi, dobrze wymieszać i przelać na talerz. Awokado umyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej wraz z serem żółtym i razem dodać do zupy. Śmietanę wyłożyć łyżką na środek, a całość posypać natką kolendry.
Komentarze (0)