Zupa warzywna z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2536
Zupa warzywna z awokado
fot. thedabble / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 15 g fasoli szparagowej
  • 20 g żółtego sera w kawałku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 laska selera naciowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki chili
  • 1 kostka warzywna
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 3 pomidory
  • maggi
  • sól
  • pieprz
  • natka kolendry

Opis przygotowania:

W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić do niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i zeszklić. Dodać do tego pokrojoną laskę selera naciowego, kostkę warzywną, fasolę szparagową, czarną i białą, kukurydzę oraz marchew. Zalać 1,5 l wody i zagotować. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi, dobrze wymieszać i przelać na talerz. Awokado umyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej wraz z serem żółtym i razem dodać do zupy. Śmietanę wyłożyć łyżką na środek, a całość posypać natką kolendry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów