Sałatka warzywna z awokado, malinami i migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2726
Składniki:
- 1 szklanka malin
- 1 szklanka migdałów
- 1 pęczek rukoli
- 1 pęczek szpinaku
- 1 dojrzale awokado
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Migdały przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, pokroić w plastry i przesypać do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych migdałów w misce. Dodać do tego także szpinak, rukolę i wszystko posypać malinami.
Komentarze (0)