Sałatka warzywna z awokado, malinami i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1725
Sałatka warzywna z awokado, malinami i migdałami
fot. atl10trader / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka migdałów
  • 1 pęczek rukoli
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 dojrzale awokado

Opis przygotowania:

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Migdały przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, pokroić w plastry i przesypać do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych migdałów w misce. Dodać do tego także szpinak, rukolę i wszystko posypać malinami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy